Sunday , May 31 2020
Home / Njoftime

Njoftime

“Rezistenca” që u solli fitore banorëve të Çegranit

Fitore e madhe për Çegranin. Kështu e quajnë banorët e këtij fshati shfuqizimin e marrëveshjes për eksploatimin e lëndëve minerale në fshatin Çegran. Ky fakt, duket se ka gëzuar lëvizjen “Rezistenca” e cila ishte themeluar për të kundërshtuar këtë gurore. Arben Iseini, një nga themeluesit e lëvizjes “Rezistenca”, kujton debatet …

Read More »

Çegrani dhe Forina ngrisin flamurin kombëtar, bëhen përgatitje për të shënuar 20 vjetorin e strehimit të shqiptarëve nga Kosova

Banorët e fshatit Çegran dhe Forinë të Gostivarit kanë ngritur flamurin kombëtar te sheshi “Kosova” që ndodhet mes këtyre dy fshatrave shqiptare ndërsa ngritja e flamurit kombëtar ka ardhur si paralajmërim për shënimin e 20 vjetorit, kur refugjatët nga Kosova të ikur nga vatrat e tyre shkaku i luftës u …

Read More »