Sunday , May 31 2020
Home / Shkrime

Shkrime

30 REFUGJATËT QË NUK U KTHYEN KURRË NË KOSOVË

Shumë shqiptarë nga Kosova u detyruan t’i braktisin vatrat e tyre për të shpëtuar nga masakrat e luftës së ’99-s. Fëmijë, gra dhe pleq 20 vjet më parë kaluan kufirin pa ditur se ku do të strehohen. E për ta i hapën dyert shqiptarët e Maqedonisë. Abil Idrizi nga Forina …

Read More »

ÇEGRANI DHE RRËNJËT !

Shkruan Nafi Çegrani … Çegrani, siç kam theksuar edhe më herët në shkrime të tjera të mia, e sipas regjistrave katastare Osmane shtrihet nё trevat e Pollogut të Gostivarit, rrëzë Malit të Thatë , nga ana jugore kufizohet me fshatin Forinë, nga lindja me fshatin Koritë dhe nga veriu me …

Read More »

Kampi i Çegranit dhe loti i Kosovës

Shkrim nga Nafi Çegrani Kaluan shumë vite që nga 1989, por kujtesa dhe historia e asaj kohe nuk do të humbet në asnjë moment. Lufta që përjetuarn shqiptarët e Kosovës në vitin 1999 preku çdo shqiptar, ndërsa ata u strehuan nëpër shumë fshatra e qytete të Maqedonisë. Një ndër ato …

Read More »